Dagens Datum

Senaste Nytt

Diskutera trygghet med polisen och kommunledningen

Uppdaterad-TRYGGHET Polisens konstaterande för en tid sedan, baserat på den årliga trygghetsmätningen, visade att brottsligheten generellt inte ökat men att människor trots det känner sig allt otryggare.

Det föranleder polisen i Bjuv att tillsammans med kommunen bege sig ut bland invånarna för att diskutera läget.

Terrorbrottet i Stockholm i fredags har sedan det blev känt varit på varje svensks läppar och har med största sannolikhet också gett ytterligare tyngd åt oron överallt, även om det som hände mitt i centrala Stockholm så klart inte kan kopplas till situationen i centrala Bjuv.

 

Den som känner för att prata med polis och kommunledning – i form av kommunalrådet Anders Månsson – ska därför på onsdag den 19 arpil kl 13-15 bege sig till ICA i Bjuv. Där polisens husbil kommer att vara uppställd.

- Vi vill träffa kommuninvånarna och höra om hur de ser på samhällsläget och polisens arbete i kommunen, säger Bo Blixt, kommunpolis i Bjuvs kommun. Vi har sedan lång tid tillbaka ett väl fungerande samarbete med kommunen i det brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbetet.

- Generellt sett är Bjuv en trygg och säker kommun att bo och vistas i, säger Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande. Utsattheten för brott har minskat men oron för att utsättas för brott har ökat. Därför är det viktigt att lyssna till våra invånare och höra hur de ser på sin kommun.

Passar tiden?

En hel del läsare av denna artikel har hört av sig till redaktionen med önskan om en annan mötestid. Eftersom man menar att många arbetar på den utlysta tiden 13-15.

Vi har framfört detta till kommunhuset och fått följande svar från Josefine Wahlström, informationsansvarig:

- Efter dialogen nästa onsdag kommer vi att utvärdera den och se om något behöver förändras till nästa gång, till exempel tid eller plats.

Här kan du läsa Bjuvsnytts tidigare artikel om den senaste trygghetsmätningen.

Marianne Rönnberg Galmor